Sonnenkraft - Grijanje prostora

SONNENKRAFT COMFORT E


Sonnenkraft COMFORT E

Učinkovito rješenje za solarno grijanje. Pokriva do 80% potrebe za toplom vodom i do 30% potrebe za grijanjem.

Pokriva do 60% potrebe za toplom vodom.

JEDNOSTAVNO - Brza i jednostavna ugradnja spremnika sa svim hidrauličkim modulima i brzim puštanjem u pogon zahvaljujući unaprijed postavljenoj upravljačkoj jedinici.

EFIKASNO - Svježa, higijenska topla voda uz pomoć zagrijavanja vode prema potrebi Visokoučinkovite pumpe s do 80% nižim operativnim troškovima.

EXTRA - Spremnik s optimalnim temperaturnim raslojavanjem. Za veće energetske rezerve moguća je kombinacija s proširenim spremnikom.


SONNENKRAFT COMFORT E  rješenje je isplativo za sve kojima je potrebna topla voda i sobno grijanje. To rješenje sastoji se od PSR-E spremnika s visoko učinkovitom crpnom stanicom i naprednim modulom za svježu vodu. Pokriva do 30 % potrebe za grijanjem kućanstva i 80 % potrebe za toplom vodom. Ta rješenja mogu se dodatno koristiti i za grijanje bazena - vanjskih ili unutarnjih.

SONNENKRAFT MODUL ZA SVJEŽU VODU FWM15i/30i

Svježa, higijenska topla voda preko pripreme tople vode na zahtjev. Napredna jedinica koja dostavlja točnu količinu tople, svježe vode kada je to potrebno. Nema potrebe za spremanjem tople vode, što smanjuje rizik za razvoj legionele.

SONNENKRAFT PUMPNA STANICA PSKR18HE

Visoko učinkovit PSKR18HE dolazi s regulatorom koji ima ploču za jednostavno upravljanje. Modul sa svojom visoko učinkovitom crpkom štedi na svakom uvjetu djelovanja i povećava raspon djelovanja toka za 30 %.

POBOLJŠANJE SLOJEVITOSTI

Solarni registar ugrađen je u kućište, što znači da dolazi do bržeg punjenja gornjeg dijela spremnika i veće razlike u temperaturi spremnika te boljoj izvedbi grijanja u hladnijim mjesecima. Izolacija je izuzetno prikladna i smanjuje gubitak topline.

NOŽICE ZA NAMJEŠTANJE VISINE

To omogućuje savršeno namještanje spremnika, čak i ako je spremnik namješten na neravnoj površini. Donja granica pokriva nožice, što spremniku daje bolji izgled.


SONNENKRAFT COMFORT E PLUS


Sonnenkraft COMFORT E PLUS

Učinkovito rješenje solarne topline. Pokriva do 80% potrebe za toplom vodom i do 40% potrebe za grijanjem.

JEDNOSTAVNO - Brza i jednostavna ugradnja spremnika sa svim hidrauličkim modulima i brzim puštanjem u pogon zahvaljujući unaprijed postavljenoj upravljačkoj jedinici - za solarne sustave s površinom kolektora do 50m2.

EFIKASNO - Najviša učinkovitost sustava i optimalni energetski doprinos svježe vode po potrebi putem modula za svježu vodu i uz pomoć sofisticiranog vanjskog slojevitog punjenja modula s visokoučinkovitim pumpama i efikasnim izmjenjivačem topline ploča.

EXTRA - Inteligentno solarno grijanje uz pomoć RAS20 modula koji povećava temperaturu povratnog kruga zagrijavanja samo onoliko koliko je doista i potrebno. Iz međuspremnika se preuzima onoliko energije koliko je potrebno za proizvodnju željene temperature povrata. Zajedno s optimalnim raslojavanjem spremnika PSC-E značajno se povećava efikasnost cijelog grijanja.


SONNENKRAFT COMFORT E PLUS rješenje sofisticirano je solarno termalno rješenje za toplu vodu i sobno grijanje s najvećom proizvodnjom energije. To rješenje pokriva do 50 % vašeg grijanja i 80 % potrebe za toplom vodom. Sastoji se od našeg visoko učinkovitog PSC-E spremnika s naprednim modulom za svježu vodu, visoko učinkovitim modulom za slojevito punjenje te neobveznim visoko učinkovitim modulom za protok grijanja. Sve je razvijeno kako bi savršeno odgovaralo.

Visoko učinkovit modul za protok grijanja HKM20HE može se namjestiti i na COMFORT E Plus rješenje, kako bi izravno upravljao radijatorom ili sustavom podnog grijanja, na koji utječe vrijeme i vremenska prognoza. RAS20 omogućuje najučinkovitiju primjenu solarne termalne enerije, u kombinaciji s postojećim sustavom grijanja, pogotovo s kondenzacijskim kotlovima.

COMFORT E PLUS moguće je korisiti i za grijanje bazena.

SONNENKRAFT MODUL ZA SVJEŽU VODU FWM15i/30i

Svježa, higijenska topla voda preko pripreme tople vode na zahtjev. Napredna jedinica koja dostavlja točnu količinu tople i svježe vode kada je to potrebno. Nema potrebe za spremanjem tople vode, što smanjuje rizik za razvoj legionele.

20 % SMANJENJE GUBITKA TOPLINE

Vunena izolacija savršeno odgovara PSC-E spremniku, jednostavno ju je odstraniti i ponovno postaviti. Zajedno s novim patentiranim izolacijskim čepovima znatno smanjuje gubitak topline te održava vrijedan solarni dobitak pri grijanju kućanstva.

NAPREDNO SOLARNO GRIJANJE

RAS20 povećava temperaturu povratnog toka grijanja samo toliko, koliko je to potrebno. Napredni regulator uzima potrebnu količinu solarne energije za postizanje željene temperature toka. Zajedno sa savršenim slojevitim PSC-E spremnikom, učinkovitost cjelokupnog sustava grijanja znatno će se povećati.

MODUL ZA SLOJEVITO PUNJENJE SLM50HR

SLM50HR jamči vrhunsku slojevitost u spremniku. Visoko učinkovita crpka osigurava vrhunsko djelovanje svakog načina rada i smanjuje potrošnju električne energije za 80 %.


SONNENKRAFT COMPACT


Sonnenkraft COMPACT

SONNENKRAFT COMPACT je isplativo rješenje za toplu vodu te je ujedno i najlakši način za smanjenje troškova pripreme tople vode uz pomoć sunca. Rješenje se sastoji od Sonnenkraft novog i poboljšanog DHWB300P spremnika tople vode zajedno s unaprijed postavljenom RLG-E pumpnom stanicom i instaliranim regulatorom te s Sonnenkraft novim SCE202-M/S krovnim kolektorom. Pokriva do 70% potrebe za toplom vodom.

SONNENKRAFT SOLARNI KOLEKTOR SCE202-M/S

Učinkovit solarni termalni kolektor jednostavan je za instalaciju i održavanje. Zapečaćen kolektor sa čvrstim aluminijskim okvirom omogućuje široko područje primjene u gotovo svakom klimatskom području.

SONNENKRAFT SOLARNA PUMPNA STANICA RLG-E

Unaprijed postavljena i ožičena solarna pumpna stanica smanjuje potrebu za cijevima i priključcima. Unaprijed instaliran regulator s jednostavnim izbornikom osigurava brzu učinkovitost i pouzdan rad.

SONNENKRAFT SPREMNIK TOPLE VODE DHWB300P

Spremnik tople vode za različite primjene dostupan je s dva izmjenjivača topline (R2) ili s jednim izmjenjivačem topline s unaprijed instaliranim električnim grijačem za trajno grijanje (R1-EHP).

DODACI

Ovisno o uvjetima sustava i vašim potrebama, SONNENKRAFT pruža niz korisnih dodataka (npr. valoviti cijevni set).


SONNENKRAFT COMPACT E

Sonnenkraft COMPACT

Preuzmite brošuru

Izazovno rješenje tople vode.

Pokriva do 70% potrebe za toplom vodom.

JEDNOSTAVNO - Instalacija koja štedi vrijeme i novac zahvaljujući unaprijed instaliranim i postavljenim komponentama sustava kao što su npr. solarne stanice i upravljačke jedinice.

EFIKASNO - Sve komponente sustava odhovaraju najvišoj europskoj kvaliteti. HE pumpi je potrebno 80% manje energije nego standardnoj pumpi.

EXTRA - Ekspanziona se posuda uz pomoć posebnog pribora može izravno instalirati na spremnik. Opcionalno mjerenje topline sa senzorom Vortex.


Sonnenkraft COMPACT E

Energetska učinkovitost ne mora biti skupa. SONNENKRAFT vam nudi najlakše rješenje za upotrebu solarne energije u kućanstvima. COMPACT E može pokriti do 70% ukupne potrebe tople vode u jednom kućanstvu.

Osigurano vam je rješenje vrhunske europske kvalitete koje će vam omogućiti dugotrajan izvor energije i pozitivan utjecaj na okoliš.

CRPKA VISOKE UČINKOVITOSTI

Crpna stanica PSKRHE sada dolazi s novom crpkom visoke učinkovitosti, kojoj je potrebno 80% manje energije za upravljanje solarnim sustavom no standardnim crpkama toga tipa.

JEDNOSTAVNA INSTALACIJA

Jednostavno ju je namjestiti zbog "Plug & Flow" instalacije solarne crpne stanice. Zbog vitkog dizajna COMPACT PLUS zauzima jako malo mjesta.

UPRAVLJAČKA JEDINICA

Upravljačka jedinica unaprijed je podešena i prilagođena korisniku, što čini COMPACT PLUS jednostavnim za upravljanje uz minimlano održavanje.

POUZDANA TEHNOLOGIJA

Svi dijelovi vrhunske su europske kvalitete, detaljno su ispitani i savršeno usklađeni. Mi koristimo samo dokazanu tehnologiju kako bi zajamčili trajnost i učinkovitost.


Povoljno rješenje tople vode.

Pokriva do 60% potrebe za toplom vodom.

JEDNOSTAVNO - Jednostavna instalacija i puštanje u pogon s funkcijom "plug & flow"

EFIKASNO - Optimalan omjer cijene i učinkovitosti za europsku kvalitetu i atraktivan dizajn

EXTRA - Dostupni su brtvljeni kolektori za upotrebu u teškim uvjetima (obalna i industrijska područja)


Izračunajte svoj solarni sistem

Solarni kalkulator
Sonnenkraft

Solarna energija za toplu vodu i grijanje

SONNENKRAFT rješenja za solarno grijanje tople sanitarne vode i sobnog grijanja koriste sunčevu energiju te tako zadovoljavaju veliku većinu potrebe za energijom, i to besplatno. Ta rješenja mogu obuhvatiti i grijanje bazena.

SONNENKRAFT je jedan od vodećih europskih stručnjaka na području razvijanja visoko učinkovitih solarnih rješenja vrhunske kvalitete i već od 1992. godine se nalazi u vrhu na području solarne energije.

Sonnenkraft Hrvatska

SITEH d.o.o. Rijeka ovlašteni je zastupnik i instalater

SONNENKRAFT opreme i proizvoda.


Potreba za učinkovitim energetskim rješenjima koja ne štete okolišu su sve veće. Osim velikih objekata sada i obiteljska kućanstva privatni korisnici pokazuju povećano zanimanje za solarna energetska rješenja, uz pomoć kojih će njihova kućanstva manje zagađivati, postati isplatljivija i neovisnija.

Sonnenkraft solarno grijanje

SONNENKRAFT sa svojim solarnim rješenjima je više nego spreman zadovoljiti potražnju. SONNENKRAFT neprestano razvija nove tehnologije kako bi optimizirao prednosti solarne energije, istovremeno intenzivno radeći na jednostavnijoj prodaji, instalaciji i servisiranju SONNENKRAFT rješenja.

SONNENKRAFT nudi široki spektar optimalnih rješenja za iskorištavanje solarne energije. Bez obzira radi li se o potrebi za toplinom za grijanje prostora ili toplom sanitarnom vodom, mi smo sposobni ispravno konfigurirati sustav u skladu sa vašim potrebama.

Ponuđena rješenja vam pružaju toplu vodu, sobno grijanje ili oboje. Njihov način rada vrlo je jednostavan; tajna je u njihovoj učinkovitosti. Rješenje termalne solarne energije sastoji se od jednog ili više kolektora, smještenih na krovu ili zidu zgrade. Kolektori sadrže niz cijevi u kojima se voda grije. Voda se potom prenosi u spremnik topline ili spremnik za centralno grijanje. Jednostavno, učinkovito i u potpunosti besplatno.Ovdje možete pogledati kratku prezentacijue širokog raspona Sonnenkraft rješenja za grijanje i toplu vodu


Ponuda i

cijene

 • airleaf_ventilokonvektori
  INNOVA Ventilokonvektori

  Ventilokonvektori visoke učinkovitosti za grijanje i hlađenje Air Leaf DC Inverter je ventilokonvektor napajan vodom koji u samo jednoj napravi obuhvaća najbolja rješenja za grijanje zimi, […]

 • inox_izolirani_dimnjak
  Inox izolirani dimnjaci prodaja i montaža

  Prodaja i montaža INOX izoliranih dimnjaka, odlične cijene izoliranih inox dimnjaka za peći na pelete. Radimo izmjere za izradu i montažu inox dimnjaka za […]

 • Ensto električno podno grijanje Thinmat
  ENSTO električno podno grijanje

  Najniže cijene ENSTO električnog podnog grijanja. Iskustvo u montaži električnog podnog grijanja, 10 godišnje jamstvo na grijače kabele ENSTO. Izračun i  postavljanje električnog podnog […]

 • palazzetti DENISE
  Palazzetti peći na pelete

  Prodaja Palazzetti peći na pelete i kamina na drva Ovlašteni smo distributer vrhunskih peći i kamina talijanskog proizvođača Palazzetti. Palazzetti peći na pelete serija […]

 • la_nordica_extraflame_peci_na_pelete
  Peći na pelete La Nordica Extraflame

  SITEH Rijeka je ovlašteni distributer i serviser peći na pelete La Nordica Extraflame. Nudimo prodaju peći po najpovoljnijim cijenama, ugradnju i ovlašteno puštanje u rad. […]

 • vogel_noot_radijatori
  Vogel & Noot čelični radijatori

  Vogel und Noot čelični radijatori najbolji izbor, proizvedeni u Austriji. U ponudi je široki raspon modela, izvedbi i oblika. Pogodni za niskotemperaturne sustave centralnog grijanja, […]


Klima uređaji
Najkvaliteniji uređaji, odlične cijene

Klima uređaji

Više...
Centralno grijanje
Mi na grijanje gledamo drugačije

Centralno grijanje

Više...

Podno grijanje
Ekonomično, udobno, nevidljivo

Podno grijanje

Više...
Grijanje na pelete
Jednostavno, ekonomično, moderno

Grijanje na pelete

Više...

Solarno grijanje
Iskoristite sunce za grijanje

Solarno grijanje

Više...

Mi na grijanje gledamo drugačije. Ulaganje u kvalitetu je ulaganje u budućnost!

SITEH Rijeka, Sve o grijanju


Kontaktirajte nas

SITEH Rijeka je moderna tvrtka okrenuta novim tehnologijama u grijanju i klimatizaciji.

Mi Vam nudimo savjetovanje, projektiranje, prodaju i ugradnju opreme za grijanje i klimatizaciju. Pratimo i usvajamo nove tehnologije, preporučamo i ugrađujemo proizvode i opremu prilagođenu i certificiranu za Europsko tržište.

SITEH Rijeka preporučuje upotrebu obnovljivih izvora energije, biomase i sunčeve energije, tehnički se educiramo u Hrvatskoj i u Europi u najnaprednijim trening centrima vodećih europskih proizvođača opreme za grijanje, klimatizaciju i peći na pelete. Sudjelujemo na vodećim europskim sajmovima, pratimo svjetske trendove u sustavima grijanja i klimatizacije.

Kontaktirajte nas i dogovorite termin za izvid na Vašem objektu, mi ćemo Vam pomoći da odaberete najkvalitetniji sustav visokog energetskog razreda sa što nižom potrošnjom energenta, sve prilagođeno Vašem objektu i Vašim potrebama za grijanje ili hlađenje. Sa pećima na biomasu i solarnim sustavima iz naše ponude možete se prijaviti na natječaje za subvenciju ugradnje opreme za grijanje na obnovljive izvore energije.

SITEH Rijeka je ovlašteni servis za:

Palazzetti - peći na pelete, kamin na pelete, peći na drva,  kamini na drva, centralno grijanje

La Nordica Extraflame -peći na pelete, kamin na pelete, peći na drva,  kamini na drva, centralno grijanje

Viadrus - kotlovi na drva

Mitsubishi Electric - klimatizacija, klima uređaji, toplinske crpke

Toshiba - klimatizacija, klima uređaji, dizalice topline

Fujitsu - klimatizacija, klima uređaji, dizalice topline

Daikin - klimatizacija, klima uređaji, dizalice topline

Izdajemo jamstvo za izvedene radove i ugrađenu opremu. Za sva ugrađenu opremu imamo osigurano održavanje i servis.


Kako funkcioniraju solarni kolektori?

Solarni toplinski sustavi pretvaraju sunčevu energiju u korisnu toplinu. Za naše podneblje potrebno je prosječno 800 W/m2 solarne energije. Kroz solarne kolektore struji mješavina vode i etilen glikola (tj.toplinski medij), koji se zagrijava u solarnom kolektoru i struji kroz cijevi između solarnih kolektora i izmjenjivača u solarnom spremniku u kojem se zagrijava i pohranjuje topla sanitarna voda.

Uz solarni spremnik ugrađuje se i elektronički regulator, diferencijalni termostat koji upravlja radom crpki koje tjeraju toplinski medij kroz cijevi između solarnih kolektora i solarnog spremnika. Ako je temperatura u solarnom kolektoru viša nego u spremniku, regulator pali crpku koja cirkulira korisnu toplinu dobivenu iz sunčeve energije sve dok ne zagrije toplu vodu na željenu temperaturu.

Postoje dvije glavne vrste solarnih kolektora:

1. Pločasti kolektori

2. Vakumski kolektori

Obje vrste kolektora u ljetnom periodu proizvest će dovoljnu količinu energije, koja zadovoljava naše potrebe za pripremu potrošne tople vode.

Razlika između solarnih kolektora pokazala se osobito u zimskim mjesecima kad uz pločaste kolektore za zagrijavanje tople vode potrebno je imate još jedan izvor topline, dok vakumski kolektori imaju znatno poboljšanu učinkovitost i normalno funkcioniraju čak i na vrlo niskim temperaturama (-10 ° C). Zbog boljeg iskorištenja vakumski kolektori za dobivanje istu snage znatno su manje površine od pločastih kolektora.

Solarno grijanje tople vode

Sa solarnim sustavom dobiti ćete od 60% do 90% topline koju koristite za zagrijavanje tople vode koju koristite za svakodnevne potrebe, tuširanje, kuhanje, pranje odjeće ili posuđa, i to bez emitiranja štetnih emisija u okoliš!

Prednost solarnog sustava leži u činjenici da ćete najmanje 6 mjeseci godišnje toplu vodu zagrijavati pomoću solarnih kolektora i da biste svake godine uštedjeli oko 1.000kn za lož-ulje ili plina. A s time ste i smanjili emisiju CO2 u atmosferu te pridonjeli očuvanju naše planete.

Kako napraviti proračun za solarni sustav

- Koliko osoba živi u kući?

- Da li koristite perilicu suđa i perilicu rublja?

- Koliko solarnih kolektora i koliki spremnik vam je potreban?

Možemo reći da trebamo po osobi 2 m² površine pločastog kolektora ili 1,5 m² površine vakumskog kolektora. Solarni spremnik trebao bi imati 80 litara tople vode po osobi, kako bi imali opskrbu toplom vodom i za par oblačnih dana. Iz toga možemo zaključiti da za četveročlanu obitelj će nam trebati 400 litarski solarni spremnik i 8 m² pločastih kolektora ili 6 m² vakumskih kolektora. Naravno, mi smo tu da vas savjetujemo o tome kako najbolje iskoristiti sunce u vašem slučaju.

Pametna kombinacija: podrška za solarno grijanje kuće i tople vode

Izgradnja ovakvog solarnog sustava godišnje može uštedjeti od 20 do 80% troškova grijanja. Najveća ušteda postiže se u prijelaznom razdoblju. Solarni sustav može se vrlo lako uklopiti u već postojeće kotlovnice, bez obzira na vrstu grijanja koje se trenutno koristi.

Važni čimbenici:

- Stambena površina

- Izolacija stambene zgrade ( toplinski gubici)

- Vrsta grijanja (podno ili radijatorsko)

- Koliko solarnih kolektora i koliki spremnik vam je potreban?

Za solarni sustav kao potporu grijanju koristimo akumulacijski spremnik topline koji je primjeren površini objekta koji se grije. Ovaj omjer bi trebao biti između 6 i 10 litara vode po 1m2 stambenog prostora. Sustav mora biti izgrađen iznad standarda – projektiran za zimsko vrijeme. Kod potpore grijanju koristimo vakumske kolektore, potrebno nam je između 2-3m2 vakumskih kolektora za zagrijavanje 100 litara vode. Pločasti kolektori nisu pogodni za takav sustav jer zimi imaju prevelike gubitke.


Sunce je neiscrpan izvor energije, mi ćemo Vam pomoći da ga iskoristite.

SITEH Rijeka