Dizalice topline su održivo rješenje za grijanje i hlađenje visoke kvalitete

Dizalice topline zrak – voda se koriste za grijanje stambenih i poslovnih prostora, kao i za pripremu potrošne tople vode. Korišteni inverter kompresori visoke učinkovitosti omogućuju optimalno korištenje dizalica topline u sustavima grijanja i hlađenja.

To su uređaji koji koriste toplinu sadržanu u zraku kako bi zagrijali toplu vodu koja se koristi za grijanje i potrošnu toplu vodu. Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti spadaju u obnovljive izvore energije te u pravilu osiguravaju COP viši od 4,  dizalica topline može za svaki kW utrošene električne energije predati 4 kW toplinske energije.

Dizalice_topline_obnovljivi_izvor_energije

Dizalica topline koristi obnovljive izvore energije bez ispuštanja ugljičnog dioksida u atmosferu (aspekt koji ih čini održivim rješenjem visoke kvalitete) što omogućuje da se postigne maksimalna udobnost toplinske energije u kombinaciji s visokom energetskom učinkovitošću, ekonomski bez presedana: minimalna potrošnja potrebne energije i napredna moderna tehnologija uz minimalan utjecaj na okoliš.

Dizalice rade čak i pri temperaturama ispod 0°C, može izvuči toplinu iz okolnog zraka, a zahvaljujući kompresoru sa inverterom režim rada proteže se do čak -25°C, čime je zajamčeno funkcioniranje sustava bez obzira na poziciju objekta i vanjsku temperaturu.
Kompresor je srce dizalice, kao što je motor u automobilu. Kompresor ima odlučujuću ulogu u energetskoj učinkovitost cijele toplinske pumpe. Oni su dizajnirani za ugradnju u toplinske crpke sa optimiziranom potrošnjom električne energije.

Dizalica topline koristi Inverter tehnologiju. Inverterska tehnologija se koristi za rad kompresora u izlaznoj snazi koja varira u rasponu između 50 i 100%, a to znači da izlaz snage kontinuirano odgovara na zahtjev grijanja. To također znatno povećava energetsku učinkovitost i omogućava tihi rad toplinske crpke.

Visoko učinkovite toplinske crpke nude puno mogućnosti za nove objekte i one u adaptaciji. Osim grijanja i hlađenja, omogućuju i kaskadno spajanje više sustava čime se može postići učinak do 96 kW.

 

ecodan_dizalice_topline
Dizalice topline
Mitsubishi Electric

Dizalice topline

Opširnije