mitsubishi electric Archives -

Cjenik klima uređaja 2018/2019

18 srpnja 2018, Komentari: 0

Cjenici klima uređaja i katalozi Ovdje možete pogledati kataloge za sezonu 2018 / 2019 sa cijenama i sa svim tehničkim podacima i karakteristikama za […]


Mitsubishi Electric LN je nova serija najnaprednijih klima uređaja za kućanstvo.

Zidne jedinice sa sofisticiranim, modernim dizajnom i širokim rasponom tehničkih mogućnosti čine moderan, energetski visokoučinkovit klima uređaj na raspolaganju za upotrebu u kućanstvu i uredskim prostorijama.

Mitsubishi Electric LN

M serija MSZ-LN je prvi Mitsubishi Electric klima uređaj koji koristi R32 radnu tvar – koja ima nizak potencijal globalnog zatopljenja (GWP). Mitsubishi Electric će postepeno do 2020. uvoditi R32 radnu tvar u sva svoja klimatizacijska rješenja.

„Ovaj proizvod predstavlja evoluciju u proizvodnji klima uređaja i prikazat će tržištu koliko napredne karakteristike može imati klima uređaj sa R32 radnom tvari”

objašnjava Donald Daw, komercijalni direktor Mitsubishi Electrica.

„Naši inženjeri su stavili svoje srce i dušu u razvoj vrhunske unutarnje jedinice koja nudi bolju učinkovitost i napredne mogućnosti.”

Raspon serije Mitsubishi Electric LN nudi izbor četiri modela u snazi od 2.5kW do 6.1kW, sa četiri različite boje unuatrnjih jedinica, koje su dostupne u Rubin crvenoj, Onyx crnoj, Perla bijeloj i u prirodno bijeloj boji. Boja daljinskog upravljača podudara se sa bojom unutarnje jedinice.

Cijene Mitsubishi Electric LN serije klima uređaja

Mitsubishi Electric Kirigamine LN Elite Inverter tehničke karakteristike

 
Učinak (kW) Učinak (kW) Energ. Klasa
Model Hlađenje Grijanje SEER / SCOP

MSZ-LN25VG(W/P/B/R)

MUZ-LN25VG

2,50 kW (1,00-3,50)   3,20 kW (0,80-5,40)

10,50 / 5,20 

(A+++ / A+++) 

MSZ-LN35VG(W/P/B/R)

MUZ-LN35VG

3,50 kW (0,80-4,00)  4,00 kW (1,00-6,30)

9,50 / 5,10

(A+++ / A+++)

MSZ-LN50VG(W/P/B/R)

MUZ-LN50VG

5,00 kW (1,00-6,00) 6,00 kW (1,00-8,20)

8,50 / 4,60

(A+++ / A++)

MSZ-LN60VG(W/P/B/R)

MUZ-LN60VG

6,10 kW (1,40-6,90)  6,80 kW (1,80-9,30) 

7,50 / 4,60

(A++ / A++)

Kod serije Mitsubishi Electric LN klima uređaja još je više povećan sezonski stupanj iskoristivosti koji kod modela LN25 u hlađenju SEER iznosi čak 10,50 . Serija LN spada u energetsku klasu A+ + + i u grijanju i hlađenju.

mitsubishi-electric-msz-ln-boje

Ugrađeno Wi-Fi sučelje omogućuje potpunu kontrolu i nadzor putem MELCloud App.

Novi sofisticirani 3D I-see senzor u unutarnjoj jedinici automatski prati prisutnost osoba u prostoriji, položaj tijela i tjelesnu temperaturu kako bi se klima uređaj prilagodio korisniku. Senzor raspoznaje ljudsku temperaturu od temperature kućnih ljubimaca.

mitsubishi-electric-msz-ln-i-see_sensor

3D I-see senzor je infracrveni senzor za mjerenje temperature u udaljenim mjestima u prostoru. Osam vertikalno-ugrađenih senzora za pomicanje lijevo i desno, a sobnu temperaturu mjeri pomoću detaljne trodimenzionalne 3D analize. Uređaj može procijeniti da li su ljudi u sobi i na temelju toga će osigurati “neizravni protok zraka” ili “izravni protok zraka” tkz. izbjegavanje osoba. Funkcija neizravnog protoka zraka može se koristiti kada je protok zraka prejak ili izravno usmjeren na osobu. Funkcija izravnog protoka zraka može se koristiti za usmjeravanje protoka zraka izravno prema ljudima, kada želimo da se brzo zagrije prostor, primjerice u vrlo hladnim danima.Senzor otkriva prisustvo osoba u prostoriji. Kada nema nikoga, jedinica se automatski prebaci na štedljiv rad i podesi temperaturu za dva stupnja.

Dvostruke lopatice na unutarnjoj jedinici mogu djelovati neovisno i distribuirati protok zraka ravnomjerno po prostoriji.

Super tihi klima uređaj
Mitsubishi Electric Kirigamine LN Inverter klima uređaji spada među najtiše klima uređaje na tržištu. Model MSZ-LN radi iznimno tiho, vrijednost razine zvučnog tlaka na najnižem broju okretaja ventilatora je 19 dB (A).

mitsubishi-electric-msz-ln-detalji

Plazma Quad Plus filter koristi moćnu tehnologiju plazme i može filtrirati čak i mikroskopske čestice, dok premaz s dvostrukom barijerom na izmjenjivaču topline sprječava nakupljanje prašine i masnoća na ventilatoru.

Sistem za filtriranje Plasma Quad s elektronskim filterom, stvarajući negativne ione i ozon, čisti zrak, spriječava nastajanje plijesni i odstranjuje neugodne mirise. Efikasno čisti od 94 do 96% nepoželjnih čestica u zraku. Plazma filter Quad sadrži plazma sustav filtriranja, koji učinkovito uklanja bakterije, viruse, alergene i prašinu. Plazma Quad filter je instaliran u unutarnjoj jedinici, gdje je uz pomoć električnog polja uklanja bakterije i viruse.

Line-up uključuje Mitsubishi Electric jednostavnu zamjensku tehnologiju, tako da se može iskoristiti postojeći cjevovod, što ga čini idealnim za renoviranje i zamjenu postojećih klima uređaja.

Mitsubishi Electric dizalice topline zrak-voda

Mitsubishi Electric dizalice topline zrak-voda linije Ecodan i Zubadan dokazano ostvaruju povoljnije grijanje. Ugradnja i korištenje Mitsubishi Electric dizalice topline Ecodan i Zubadan serije za grijanje i hlađenje kao i za proizvodnju tople sanitarne vode ima višestruke prednosti kako za korisnika tako i za naš okoliš.

Široki raspon serije Ecodan i Zubadan Mitsubishi Electric dizalica topline sa svojim hidrauličkim mogućnostima posebno su dizajnirane za grijanje, hlađenje i za proizvodnju tople sanitarne vode bez negativnog utjecaja na okoliš što ih svrstava u obnovljive izvore energije.

Zašto odabrati Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric dizalice topline koriste obnovljive izvore energije bez ispuštanja ugljičnog dioksida u atmosferu (aspekt koji ih čini održivim rješenjem visoke kvalitete) što omogućuje da se postigne maksimalna udobnost toplinske energije u kombinaciji s visokom energetskom učinkovitošću. Ekonomski bez presedana: minimalna potrošnja potrebne energije i napredna moderna tehnologija uz minimalan utjecaj na
okoliš.

ME dizalice topline dizajnirane su za optimizaciju potrošnje energije potrebne za grijanje i hlađenje te za poboljšanje energetskog certifikata zgrade (učinkovitost premašuje 60% od tradicionalnih sustava za klimatizaciju). S vrlo tihim i pouzdanim vanjskim jedinicama, pogodnim za grijanje i hlađenje stambenih zgrada ili komercijalnih zgrada kao što su uredi, trgovine, hoteli i restorani.

dizalice_topline

Mitsubishi Electric dizalice topline su podijeljene u četiri različita sustava koji se može prilagoditi bilo kojem okruženju i za sve potrebe:

Hibridni sustavi: kombiniraju prednosti izravne ekspanzije i hidrauličkih rješenja. Sustavi se sastoje od vanjske jedince PUHZ-FRP71VHA na koju je povezan neki od hidrauličkih modula (u dvije varijante Hydrobox i Hydrotank) i unutarnjom jedinicom izravne ekspanzije do 7,1kW snage, odnosno dvije unutarnje jedinice snage 3,5kW.

                                                                  ecodan_hybrid                  Mitsubishi_Electric_PUHZ-FRP71VHA

ecodan-ehsc-ehst-hydro_modul

Split sustavi Ecodan: može se kombinirati sa dvije vrste hidrauličkog modula po izboru, Hydrobox ili Hydrotank sa spremnikom tople sanitarne vode od 200 lit., povezano sa vanjskom jedinicom iz serije Ecodan Power Inverter.

Split sustavi Zubadan: može se kombinirati sa dvije vrste hidrauličkog modula po izboru, Hydrobox ili Hydrotank sa spremnikom tople sanitarne vode od 200 lit., povezano sa vanjskom jedinicom iz serije Zubadan.

Monoblock sustavi: jednostavni su za instalaciju zahvaljujući pripremljenim hidrauličnim priključcima na vanjskom jedinici, pogodni su za proizvodnju tople ili hladne vode uz visoki stupanj učinkovitost bez obzira na vanjsku temperaturu.

Kit sustavi: omogućuju povezivanje vanjskih jedinica dizalica topline iz serija Ecodan ili Zubadan sa odvojenim hidrauličkim komponentama što omogućava uštedu i mogućnost prilagođavanja svakom sustavu potrebnom snagom izmjenjivača za grijanje, hlađenje i za proizvodnju tople sanitarne vode.Otkrijte sve prednosti Mitsubishi Electric dizalica topline te uz našu stručnu pomoć izaberite rješenje koje najbolje odgovara vašim potrebama. Ugradnja dizalice topline je dugotrajno i kvalitetno rješenje koje će vam omogućiti značajnu uštedu na troškovima za grijanje i hlađenje poštujući naš okoliš.

Mitsubishi Electric Lossnay rekuperator zraka

Mitsubishi Electric zidni rekuperator zraka VL-100EU5-E sa dvije brzine ventilatora, kapaciteta izmjene zraka od 106/61 m3/h, uz iskorištenje energije od 79%.

Rekuperator_zraka_Mitsubishi_Electric_VL-100EU5-E

Mitsubishi Electric zidni rekuperator zraka VL-100EU5-E idealan je izbor ventilaciju i izmjenu zraka u novogradnjama, za stanove i obiteljske kuće sa novom stolarijom i toplinsko izoliranom fasadom, a bez ventilacije prostora kad dolazi do kondezacije vlage i plijesni na unutarnjim zidovima.

Mitsubishi Electric zidni rekuperator zraka VL-100EU5-E omogućuje izmjenu zraka u prostorijama bez gubitka topline, jednostavan je za ugradnju i odličnog dizajna koji se uklapa u svaki prostor.

Mitsubishi Electric rekuperator zraka VL-100EU5-E dobitnik je nagrade za dizajn te izgledom se upotpunjuje sa kućnom serijom Mitsubishi Electric Kirigamine klima uređaja.

Mitsubishi Electric zidni rekuperator zraka VL-100EU5-E
– Nova prednja maska
– Flat dizajn kao novi Kirigamine Zen
– Boja – bijela (sjajna – Glossy)
– Dvije brzine ventilatora (regulator nije uključen)
– Protok zraka 106 / 61 m3/h
– Dolazi sa dvije cijevi promjera 75mm i dužine 550 mm za
odvod/dovod zraka sa dvije zaštitne vanjske rozete
– Ručno podesiva istrujna lamela
– Zaklopka za blokiranje ulaza vanjskog zraka

Uređaj ne dolazi sa sklopkom za uključivanje.

Mitsubishi Electric zidni rekuperator zraka VL-100EU5-E

– Napajanje: 220-240V
– Težina: 7,5 kg
– Potrošnja: 17-34W
– Brzine ventilatora: 2
– Učinkovitost: 72-79%
– Protok zraka: 61-106 m3/h
– Razina buke: Low-High 27-38dB
– Preporučeni osigurač – 6A
– Dimenzije: 620 x 200 x 265 mm


Želite više informacija i cijenu proizvoda

Kontaktirajte nas

Naš svijet je pun energije. Ta energija se u velikoj mjeri nalazi u zraku. Toplinske crpke zrak/voda su električno upravljani uređaji koji na jednostavan način koristite tu energiju.
Dizalice topline zrak / voda se koriste za grijanje stambenih i poslovnih prostora, kao i za pripremu potrošne tople vode. Korišteni inverterski kompresori omogućuju optimalno korištenje toplinske pumpe u sustavima grijanja sa jednim ili više izvora energije.

Shema dizalica topline

U zrak/voda toplinskim crpkama, visoka učinkovitost kompresora se koristi da izvači toplinu iz okolnog zraka u sustav grijanja. Ovaj princip odgovara obrnutom korištenju hladnjaka ili klimatizacijskog sustava. Ta toplina se radnim medijem (R410a) prenosi izoliranim bakrenim cijevima do unutarnje jedinice gdje u izmjenjivaču ta toplina zagrijava vodu na drugoj strani izmjenjivača. Zagrijana voda se cirkulacijskom crpkom prenosi do elemenata koji isijavaju toplinu te zagrijavaju prostor ili griju toplu potrošnu vodu.
Pojednostavljeno, toplinska pumpa može za svaki kW utrošene električne energije predati 4 kW toplinske energije. Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti spadaju u obnovljive izvore energije te u pravilu osiguravaju COP viši od 4.

Toplinske crpke rade čak i pri temperaturama ispod 0°C, toplinska crpka može izvuči toplinu iz okolnog zraka, a zahvaljujući kompresoru sa inverterom režim rada proteže se do čak -25°C, čime je zajamčeno funkcioniranje sustava bez obzira na poziciju objekta i vanjsku temperaturu.
Kompresor je srce toplinske pumpe, kao što je motor u automobilu. Kompresor ima odlučujuću ulogu u energetskoj učinkovitost cijele toplinske pumpe. Oni su dizajnirani za ugradnju u toplinske crpke sa optimiziranom potrošnjom električne energije.

Dizalice topline koriste Inverter tehnologiju. Inverterska tehnologija se koristi za rad kompresora u izlaznoj snazi koja varira u rasponu između 50 i 100%, a to znači da izlaz snage iz toplinske pumpe kontinuirano odgovara na zahtjev grijanja. To također znatno povećava energetsku učinkovitost i omogućava tihi rad toplinske crpke.

Instalacija toplinskih crpki je jednostavna i komplet se uvijek sastoji od vanjske i unutarnje jedinice koje mogu biti povezane u varijantama. :

ROTEX HPSU monoblockMONOBLOCK

Blok sustav pojednostavljuje instalaciju na rashladnom dijelu. Ovdje se izmjenjivač topline nalazi u vanjskoj jedinici. Voda se zagrijava u vanjskoj jedinici i prenosi se kroz izolirane vodove (polazni i povratni) izvana prema sustavu grijanja.

 

 

 

 

Mitsubishi Electric Ecodan hydroboxSPLIT SUSTAV

Split-princip povećava ukupnu efikasnost sustava. Izmjenjivač topline se nalazi u unutarnjoj jedinici. Vanjska jedinica je povezana izoliranim bakrenim cijevima kroz koje putuje zagrijani medij do izmjenjivača u unutarnjoj jedinici gdje prenosi toplinu na vodu.
Osim grijanja dizalica topline sposobne su i hladiti prostor te predstavlja jedinstven proizvod visoke učinkovitosti koji može grijati i hladiti prostor te zagrijavati toplu potrošnu vodu.

 

 

Toplinske crpke mogu se integrirati u hibridni sustav sa solarnim kolektorima, plinskim bojlerom ili nekim drugim izvorom energije.