Palazzetti peći na pelete za centralno grijanje

Palazzetti Ecofire Idro peći na pelete za centralno grijanje

Palazzetti Ecofire Idro centralno grijanje

Jako topla voda , topao dom i peći koje su jedva mlake na dodir.

Grijanje na ekološki i inovativan način uz nenadmašnu učinkovitost .

Zvijezda u svijetu grijanja , Palazzetti predstavlja proizvode vrhunske tehnologije : Ecofire Idro peći na pelete za centralno grijanje, hermetički zatvorene – peći koje garantiraju neviđenu količinu izlazne snage .

palazzetti_ecofire_katalog

PALAZZETTI ECOFIRE KATALOG PEĆI NA PELETE

Ove inovativne peći dizajnirane su da prenesu gotovo svu proizvedenu topline na vodu . To je glavni parametar koji treba biti zadovoljen od strane peći za centralno grijanje, peći koje ne smiju pregrijati prostor u kojem su instalirane zračenjem već moraju dati gotovo svu toplinu koju proizvodu u vodu za centralno grijanje . Ovo je jedini stvarno ekonomičan način za zagrijavanje svih prostorija u kući.

Palazzetti peći na pelete za centralno grijanje Ecofire Idro imaju inovativno ložište šatorastog , polukružnog oblika koji je ispunjen izmjenjivačem topline , koji gotovo potpuno okružuje vatru . Širenje topline kroz staklo je ograničeno na minimum , a još uvijek je ugodan pogled na vatru .

Palazzetti peci na pelete za centralno grijanje

Osim toga, područje koje razmjenjuje toplinu s vodom je iskorišteno do najvišeg stupnja . Zahvaljujući ovoj inovaciji , toplinska snaga koja se izravno prenosi na vodu je vrlo visoka ( primjerice 8,2 kW se šalje izravno na vodu iz globalne toplinske snage od 10 kW ) , u odnosu na ograničenu količinu topline koja se rasprši kroz zračenje peći .

Drugim riječima , gotovo sva proizvedena energija se prenosi na vodu koja postaje jako vruća , a peć je samo mlaka .
Čak funkcija stakla čišćenje je optimizirana . Dio zraka koji se doveo izvana je predgrijan i prenesen u okvir vrata . Na visokoj temperaturi zrak jamči bolju učinkovitost čišćenja stakla .

Inovativan sustav za čišćenje izmjenjivača topline drži ih stalno čistim i jamči najveću učinkovitost , i elektronički sustav koji kontrolira izgaranje tako da ga prilagođava radu ili uvjetima instalacije .

Zahvaljujući elektronici upravljanja, peć je unaprijed predpodešena da bude fleksibilna za ugradnju i da se može prilagoditi svakom sustavu grijanja (mogućnost proširivanja sustava vanjskim termostat , osjetnikom temperature prostora , grijanje spremnika sa izmjenjivačem, grijanje međuspremnika ) .

Sustav zaštite od hladnog povratnog voda (sustav protiv kondenzacije) ima dvije razine zaštite, patentirani elektronski regulirani sustav zaštite od kondezacije i serijski ugrađeni termostatski ventil za zaštitu od kondezacije

Palazzetti peći na pelete za centralno grijanje su potpuno opremljene za ugradnju u hidraulični krug grijanja.

U svakoj peći ugrađeno je : cirkulacijska crpka , sigurnosni ventil , termički ventil za zaštitu od kondezacije, ekspanziona posuda , manometar i ventil za punjenje i pražnjenje sustava . Izmjenjivač topline kao i sva unutrašnjost peći izolirana je toplinskom izolacijom koja sprječava gubitak topline.

Palazzetti Dynamic Combustion Control

Upravljanje peći vrši se preko inovativnog Touch screen ekrana, sva podešavanja i kontrolu peći vršimo pomoću modernog ekrana osjetljivim na dodir .

Pored svih svojih osnovnih funkcija , ako se pravilno programira , na samoj peći moguće je vidjeti koliko sati gorenja peć još uvijek ima s peletima unutar spremnika i alarmira kad je ostala bez peleta .

 

 

[catalog-collection id=”801″]

Centralno grijanje – projektiranje, ugradnja, servis i održavanje

3 studenoga 2013, Komentari: 0

Sezona grijanja je počela, provjerite vaš postojeći sistem centralnog grijanja, produljite vijek trajanja elemenata centralnog grijanja, godišnji servis i pregled sustava centralnog grijanja može […]


Grijanje na drva

Centralno grijanje na drva najrašireniji je oblik centralnog grijanja. Centralno grijanje na drva s modernim kotlovima na kruta goriva i regulacijskom opremom može pružiti potpuni komfor i znatnu uštedu u grijanju. Postoje različiti tipovi kotlova i peći na drva, kotlovi su namjenjeni loženju s nekoliko vrsta krutog goriva, prvenstveno ugljenom, koksom, drvima, drvnim ostacima i peletima.

Centralno grijanje na drva moguće je spojiti na otvoreni i zatvoreni sustav centralnog grijanja. Posebnu pažnju treba obratiti na termičku zaštitu od pregrijavanja i zaštitu od hladnog povratnog voda.

Prednosti ugradnje međuspremnika u sustav centralnog grijanja na drva

Viadrus U22 s međuspremnikom, ladomat

S obzirom na današnju tehnologiju regulacije grijanja, u svaki sustav centralnog grijanja na drva preporuča se instalirati međuspremnik (puffer). Međuspremnik u sustavu centralnog grijanja na drva omogućava nam znatno proširenje sustava grijanja na drva do razine fine regulacije temperature što je pogodno i za niskotemperaturne sisteme s podnim grijanjem. S ugrađenim međuspremnikom, kotao na drva radi na svom maksimalnom stupnju iskorištenja, kotao bolje gori, ne stvara se katran na stijenkama kotla radi nedostatka zraka za izgaranje, te je moguće instalirati i 20% slabiji kotao od potrebne snage grijanja.

Kotlovi na drva za centralno grijanje po konstrukciji mogu biti lijevano željezni (gusnati) ili čelični.

Viadrus U22 D kotlovi na kruta goriva

Lijevano željezni (gusnati) kotlovi konstrukcijski se slažu od lijevanih elemenata, bolje drža toplinu, imaju više "željeza", sadrže manju količinu kotlovske vode te ne pate znatno od kondezacije.

Bosch Solid 2000 B kotao na drva

Čelični kotlovi su konstrukcijski zavareni od čeličnih ploča, sadrže više kotlovske vode te se moraju opremiti termičkim ventilom za zaštitu od hladnog povratnog, sprječiti kondezaciju te eventualni kraći vijek trajanja kotlova.

Kod konstrukcije kotlova na drva za centralno grijanje, treba obratiti pažnju na izolaciju kotla, način prolaza strujanja dimova radi boljeg iskorištenja, koliki je otvor ložišta i način ubacivanja drva, da li kotao ima klapnu za prigušenje dimovoda, te broj dotoka zraka za potpaljivanje i izgaranje

UVJETI ZA INSTALACIJU CENTRALNOG GRIJANJA NA DRVA

Postoje određeni uvjeti kojih bi se korisnik morao pridržavati da bi mogao instalirati kotao na drva za centralno grijanje, ukoliko se korisnik bude pridržavao osnovnih uvjeta ugradnje, kotao na drva trebao bi imati kvalitetno izgaranje drva, nižu potrošnju drva, te postizati snagu grijanja i energetsku iskoristivost deklariranu od proizvođača.

- Ispravan dimnjak odgovarajućeg promjera, visine i podtlaka koji mora zadovoljavati uvjete koje je istaknuo proizvođač odabranog kotla na drva

- Dimnjak bi trebao biti izoliran, odnosno dobro držati toplinu dimnih plinova te imati odgovarajuću kapu na dimnjaku, preporuča se postaviti kapu sa zaštitom od vjetra

- Provjetravana kotlovnica s dovoljnom količinom zraka za kvalitetno izgaranja drva

- Kotlovnica s dovoljno mjesta za postavljanje kotla, kotao se postavlja na negorivu podlogu

- Drva s maksimalnim stupnjem vlažnosti 20-25%, po mogućnosti 2 godine sušena na vanjskom zraku

- Drva se preporuča cijepati na dimenziju koja odgovara otvoru ložišta kotla, a tako da kod punjenja uvijek ima zraka između cjepanica u samom ložištu

INSTALACIJA CENTRALNOG GRIJANJA NA DRVA

Kada vaša kotlovnica i dimnjak zadovoljavaju uvjete za postavljanje kotla na drva za centralno grijanja dolazi do faze instaliranja kotla i sistema centralnog grijanja. Znači postoje otvoreni i zatvoreni sustav centralnog grijanja.

Zatvoreni sustav centralnog grijanja na drva ima određene osnovne termičke elemente za ugradnju, a to su; regulator zraka, električna cirkulacijska crpka, radni termostat, ekspanziona posuda s membranom, sigurnosni ventil, odzračni ventil, termometar, manometar, termički ventil za zaštitu od pregrijavanja s rashladnim izmjenjivačem, termički miš ventil za zaštitu od hladnog povratnog voda.

Ukoliko se kotao na drva ugrađuje i spaja u sustav sa međuspremnikom, postoji mogućnost proširenja sustava grijanja koji se odabire prema potrebama korisnika, mi smo tu da vas savjetujemo i pomognemo odabrati naoptimalniji kotao i opremu za vaše potrebe.Ponuda i

cijene

 • weishaupt-split-dizalica-topline
  Weishaupt dizalice topline

  Weishaupt dizalice topline slove za najučinkovitije i najtiše dizalice topline na tržištu. Dobiva li se toplina iz zraka, iz zemlje ili podzemnih voda uvijek […]

 • airleaf_ventilokonvektori
  INNOVA Ventilokonvektori

  Ventilokonvektori visoke učinkovitosti za grijanje i hlađenje Air Leaf DC Inverter je ventilokonvektor napajan vodom koji u samo jednoj napravi obuhvaća najbolja rješenja za grijanje zimi, […]

 • inox_izolirani_dimnjak
  Inox izolirani dimnjaci prodaja i montaža

  Prodaja i montaža INOX izoliranih dimnjaka, odlične cijene izoliranih inox dimnjaka za peći na pelete. Radimo izmjere za izradu i montažu inox dimnjaka za […]


Centralno grijanje
Mi na grijanje gledamo drugačije

Centralno grijanje

Više...
Podno grijanje
Ekonomično, udobno, nevidljivo

Podno grijanje

Više...

Grijanje na pelete
Jednostavno, ekonomično, moderno

Grijanje na pelete

Više...
Solarno grijanje
Iskoristite sunce za grijanje

Solarno grijanje

Više...

Klima uređaji
Najkvaliteniji uređaji, odlične cijene

Klima uređaji

Više...

Mi na grijanje gledamo drugačije. Ulaganje u kvalitetu je ulaganje u budućnost!

SITEH Rijeka, Sve o grijanju


Kontaktirajte nas

SITEH Rijeka je moderna tvrtka okrenuta novim tehnologijama u grijanju i klimatizaciji.

Mi Vam nudimo savjetovanje, projektiranje, prodaju i ugradnju opreme za grijanje i klimatizaciju. Pratimo i usvajamo nove tehnologije, preporučamo i ugrađujemo proizvode i opremu prilagođenu i certificiranu za Europsko tržište.

SITEH Rijeka preporučuje upotrebu obnovljivih izvora energije, biomase i sunčeve energije, tehnički se educiramo u Hrvatskoj i u Europi u najnaprednijim trening centrima vodećih europskih proizvođača opreme za grijanje, klimatizaciju i peći na pelete. Sudjelujemo na vodećim europskim sajmovima, pratimo svjetske trendove u sustavima grijanja i klimatizacije.

Kontaktirajte nas i dogovorite termin za izvid na Vašem objektu, mi ćemo Vam pomoći da odaberete najkvalitetniji sustav visokog energetskog razreda sa što nižom potrošnjom energenta, sve prilagođeno Vašem objektu i Vašim potrebama za grijanje ili hlađenje. Sa pećima na biomasu i solarnim sustavima iz naše ponude možete se prijaviti na natječaje za subvenciju ugradnje opreme za grijanje na obnovljive izvore energije.

SITEH Rijeka je ovlašteni servis za:

Palazzetti - peći na pelete, kamin na pelete, peći na drva,  kamini na drva, centralno grijanje

La Nordica Extraflame -peći na pelete, kamin na pelete, peći na drva,  kamini na drva, centralno grijanje

Mitsubishi Electric - klimatizacija, klima uređaji, toplinske crpke

Toshiba - klimatizacija, klima uređaji, dizalice topline

Fujitsu - klimatizacija, klima uređaji, dizalice topline

Daikin - klimatizacija, klima uređaji, dizalice topline

Izdajemo jamstvo za izvedene radove i ugrađenu opremu. Za sva ugrađenu opremu imamo osigurano održavanje i servis.