Sonnenkraft - Grijanje tople vode

SONNENKRAFT COMPACT


Sonnenkraft COMPACT

SONNENKRAFT COMPACT je isplativo rješenje za toplu vodu te je ujedno i najlakši način za smanjenje troškova pripreme tople vode uz pomoć sunca. Rješenje se sastoji od Sonnenkraft novog i poboljšanog DHWB300P spremnika tople vode zajedno s unaprijed postavljenom RLG-E pumpnom stanicom i instaliranim regulatorom te s Sonnenkraft novim SCE202-M/S krovnim kolektorom. Pokriva do 70% potrebe za toplom vodom.

SONNENKRAFT SOLARNI KOLEKTOR SCE202-M/S

Učinkovit solarni termalni kolektor jednostavan je za instalaciju i održavanje. Zapečaćen kolektor sa čvrstim aluminijskim okvirom omogućuje široko područje primjene u gotovo svakom klimatskom području.

SONNENKRAFT SOLARNA PUMPNA STANICA RLG-E

Unaprijed postavljena i ožičena solarna pumpna stanica smanjuje potrebu za cijevima i priključcima. Unaprijed instaliran regulator s jednostavnim izbornikom osigurava brzu učinkovitost i pouzdan rad.

SONNENKRAFT SPREMNIK TOPLE VODE DHWB300P

Spremnik tople vode za različite primjene dostupan je s dva izmjenjivača topline (R2) ili s jednim izmjenjivačem topline s unaprijed instaliranim električnim grijačem za trajno grijanje (R1-EHP).

DODACI

Ovisno o uvjetima sustava i vašim potrebama, SONNENKRAFT pruža niz korisnih dodataka (npr. valoviti cijevni set).


SONNENKRAFT COMPACT E

Sonnenkraft COMPACT

Preuzmite brošuru

Izazovno rješenje tople vode.

Pokriva do 70% potrebe za toplom vodom.

JEDNOSTAVNO - Instalacija koja štedi vrijeme i novac zahvaljujući unaprijed instaliranim i postavljenim komponentama sustava kao što su npr. solarne stanice i upravljačke jedinice.

EFIKASNO - Sve komponente sustava odhovaraju najvišoj europskoj kvaliteti. HE pumpi je potrebno 80% manje energije nego standardnoj pumpi.

EXTRA - Ekspanziona se posuda uz pomoć posebnog pribora može izravno instalirati na spremnik. Opcionalno mjerenje topline sa senzorom Vortex.


Sonnenkraft COMPACT E

Energetska učinkovitost ne mora biti skupa. SONNENKRAFT vam nudi najlakše rješenje za upotrebu solarne energije u kućanstvima. COMPACT E može pokriti do 70% ukupne potrebe tople vode u jednom kućanstvu.

Osigurano vam je rješenje vrhunske europske kvalitete koje će vam omogućiti dugotrajan izvor energije i pozitivan utjecaj na okoliš.

CRPKA VISOKE UČINKOVITOSTI

Crpna stanica PSKRHE sada dolazi s novom crpkom visoke učinkovitosti, kojoj je potrebno 80% manje energije za upravljanje solarnim sustavom no standardnim crpkama toga tipa.

JEDNOSTAVNA INSTALACIJA

Jednostavno ju je namjestiti zbog "Plug & Flow" instalacije solarne crpne stanice. Zbog vitkog dizajna COMPACT PLUS zauzima jako malo mjesta.

UPRAVLJAČKA JEDINICA

Upravljačka jedinica unaprijed je podešena i prilagođena korisniku, što čini COMPACT PLUS jednostavnim za upravljanje uz minimlano održavanje.

POUZDANA TEHNOLOGIJA

Svi dijelovi vrhunske su europske kvalitete, detaljno su ispitani i savršeno usklađeni. Mi koristimo samo dokazanu tehnologiju kako bi zajamčili trajnost i učinkovitost.


Povoljno rješenje tople vode.

Pokriva do 60% potrebe za toplom vodom.

JEDNOSTAVNO - Jednostavna instalacija i puštanje u pogon s funkcijom "plug & flow"

EFIKASNO - Optimalan omjer cijene i učinkovitosti za europsku kvalitetu i atraktivan dizajn

EXTRA - Dostupni su brtvljeni kolektori za upotrebu u teškim uvjetima (obalna i industrijska područja)


Izračunajte svoj solarni sistem

Solarni kalkulator
Kako funkcioniraju solarni kolektori?

Solarni toplinski sustavi pretvaraju sunčevu energiju u korisnu toplinu. Za naše podneblje potrebno je prosječno 800 W/m2 solarne energije. Kroz solarne kolektore struji mješavina vode i etilen glikola (tj.toplinski medij), koji se zagrijava u solarnom kolektoru i struji kroz cijevi između solarnih kolektora i izmjenjivača u solarnom spremniku u kojem se zagrijava i pohranjuje topla sanitarna voda.

Uz solarni spremnik ugrađuje se i elektronički regulator, diferencijalni termostat koji upravlja radom crpki koje tjeraju toplinski medij kroz cijevi između solarnih kolektora i solarnog spremnika. Ako je temperatura u solarnom kolektoru viša nego u spremniku, regulator pali crpku koja cirkulira korisnu toplinu dobivenu iz sunčeve energije sve dok ne zagrije toplu vodu na željenu temperaturu.

Postoje dvije glavne vrste solarnih kolektora:

1. Pločasti kolektori

2. Vakumski kolektori

Obje vrste kolektora u ljetnom periodu proizvest će dovoljnu količinu energije, koja zadovoljava naše potrebe za pripremu potrošne tople vode.

Razlika između solarnih kolektora pokazala se osobito u zimskim mjesecima kad uz pločaste kolektore za zagrijavanje tople vode potrebno je imate još jedan izvor topline, dok vakumski kolektori imaju znatno poboljšanu učinkovitost i normalno funkcioniraju čak i na vrlo niskim temperaturama (-10 ° C). Zbog boljeg iskorištenja vakumski kolektori za dobivanje istu snage znatno su manje površine od pločastih kolektora.

Solarno grijanje tople vode

Sa solarnim sustavom dobiti ćete od 60% do 90% topline koju koristite za zagrijavanje tople vode koju koristite za svakodnevne potrebe, tuširanje, kuhanje, pranje odjeće ili posuđa, i to bez emitiranja štetnih emisija u okoliš!

Prednost solarnog sustava leži u činjenici da ćete najmanje 6 mjeseci godišnje toplu vodu zagrijavati pomoću solarnih kolektora i da biste svake godine uštedjeli oko 1.000kn za lož-ulje ili plina. A s time ste i smanjili emisiju CO2 u atmosferu te pridonjeli očuvanju naše planete.

Kako napraviti proračun za solarni sustav

- Koliko osoba živi u kući?

- Da li koristite perilicu suđa i perilicu rublja?

- Koliko solarnih kolektora i koliki spremnik vam je potreban?

Možemo reći da trebamo po osobi 2 m² površine pločastog kolektora ili 1,5 m² površine vakumskog kolektora. Solarni spremnik trebao bi imati 80 litara tople vode po osobi, kako bi imali opskrbu toplom vodom i za par oblačnih dana. Iz toga možemo zaključiti da za četveročlanu obitelj će nam trebati 400 litarski solarni spremnik i 8 m² pločastih kolektora ili 6 m² vakumskih kolektora. Naravno, mi smo tu da vas savjetujemo o tome kako najbolje iskoristiti sunce u vašem slučaju.

Pametna kombinacija: podrška za solarno grijanje kuće i tople vode

Izgradnja ovakvog solarnog sustava godišnje može uštedjeti od 20 do 80% troškova grijanja. Najveća ušteda postiže se u prijelaznom razdoblju. Solarni sustav može se vrlo lako uklopiti u već postojeće kotlovnice, bez obzira na vrstu grijanja koje se trenutno koristi.

Važni čimbenici:

- Stambena površina

- Izolacija stambene zgrade ( toplinski gubici)

- Vrsta grijanja (podno ili radijatorsko)

- Koliko solarnih kolektora i koliki spremnik vam je potreban?

Za solarni sustav kao potporu grijanju koristimo akumulacijski spremnik topline koji je primjeren površini objekta koji se grije. Ovaj omjer bi trebao biti između 6 i 10 litara vode po 1m2 stambenog prostora. Sustav mora biti izgrađen iznad standarda – projektiran za zimsko vrijeme. Kod potpore grijanju koristimo vakumske kolektore, potrebno nam je između 2-3m2 vakumskih kolektora za zagrijavanje 100 litara vode. Pločasti kolektori nisu pogodni za takav sustav jer zimi imaju prevelike gubitke.


Sunce je neiscrpan izvor energije, mi ćemo Vam pomoći da ga iskoristite.

SITEH Rijeka