Peći na pelete

Peći na pelete iz naše ponude proizvođača Palazzetti i La Nordica Extraflame čiji smo ovlašteni distributeri za Hrvatsku predstavljaju vrh ponude europskih proizvođača pelet peći.

To su visokokvalitetne peći, vrlo su jednostavne za korištenje, opremljene inovativnim sustavima upravljanja, izdvajaju se od ostalih proizvođača vrlo visokim stupnjem iskorištenja i vrlo niskom emisijom štetnih tvari, atestirane u vodećim europskim institutima za utvrđivanje kvalitete.

Certifikati kvalitete peći na pelete

Peći na pelete potpuno su automatizirane i moguće je programirati njihov rad. Na primjer, sustav ubacivanja peleta, uključivanje i isključivanje peći te regulacija i upravljanje.

Tvrtke Palazzetti i La Nordica Extraflame  su pioniri u proizvodnji peći na pelet, tvrtka Palazzetti je prva ponudila peć s ovakvom tehnologijom krajem 90-ih godina.

Zahvaljujući ambicioznim istraživačkim projektima tvrtke Palazzetti i La Nordica Extraflame trude se stalno poboljšavati značajke samih peći i ponuditi proizvode s inovativnim, naprednim i najnovijim tehnologijama.


Šta je potrebno za ugradnju peći na pelete?

Ako želite instalirati peć na pelet u vašem domu morate imati zadovoljene neke uvjete:

  • - 8 ili 10 cm promjer dimne cijevi (ovisno o visini) za izbacivanje dimnih plinova na krov
  • - Dovod svježeg zraka potrebnog za izgaranje
  • - Električna utičnica

Nakon što osigurate ove uvjete jednostavno možete odabrati peć koja najbolje zadovoljava Vaše zahtjeve iz široke ponude Palazzetti i La Nordica Extraflame peći na pelete.


Kako odabrati peć na pelete?

Odabir peći prema metodi distribucije toplinske energije:

Peći na pelete s ventiliranim načinom grijanja zraka
Peći na pelete s ventiliranim načinom grijanja zraka

Ventilirane peći na pelete se ističu činjenicom da se vrući zrak može brzo raspršiti kroz kuću pomoću ventilatora čija se snaga može kontrolirati. Neki modeli ventilirajućih peći mogu distribuirati topli zrak kroz sustav kanala: zagrijani zrak distribuira se kroz ugrađene kanale u druge prostorije u kući.


Peći na pelete za zagrijavanje vode
Peći na pelete za zagrijavanje vode

Ove dekorativne peći na pelete ustvari su pravi sustavi centralnog grijanja: mogu grijati vodu za potrebe cijele kuće, za zagrijavanje radijatora i pripremu tople sanitarne vode. Posebna pozornost posvećena je izradi kotla, upotrebom kvalitetnih materijala i primjenom visoke tehnologije postiglo se da većina od proizvedene topline koju proizvodi peć je prenesena na zagrijavanje vode u kotlu. Korištenjem posebnih gotovih instalacijskih setova gotovo je uvijek moguće naći najprikladnije rješenje za svoje potrebe. Može se koristiti samo peć na pelete za zagrijavanje prostora putem radijatora ili se može u kombinaciji s već postojećim plinskim bojlerom ili sa solarnim kolektorima koji se koriste za proizvodnju tople vode za kućanstvo i tako dalje.


Palazzetti Pellet Technology
Super tihe peći na pelete (Silent Pellet stoves)

Ovakav tip peći na pelete pogodne su za ugradnju u bilo koju prostoriju, čak i u spavaću sobu. Proizvedena toplina se ravnomjerno širi po prostoriji zračenjem i prirodnom konvekcijom. Palazzetti Pellet tehnologija, istraživački projekt usavršio je novu tehnologiju koja s jedne strane bolje iskorištava prijenos topline putem zračenja i s druge strane poboljšan je izmjenjivač topline odnosno ložište peći. Dobili smo prirodnu cirkulaciju zraka kojoj nije potrebna pomoć ventilatora i s time i manju potrošnju električne energije.


Odabir peći na pelete prema vrsti ložišta

Peći na pelete sa otvorenim ložištem

Zrak potreban za izgaranje se uzima neposredno izvana kroz usis zraka u sobi.

Peći na pelete sa zatvorenim ložištem (Hermetic stoves)

Sav zrak potreban za izgaranje, peć uzima izravno izvana kroz koncentričnu dimnu cijev.

Peći na pelete sa zatvorenim ložištem jamče još uštede: u prostoriju ne ulazi hladan zrak, gubici energije su smanjeni na minimum zahvaljujući koncentričnim dimnim cijevima koje omogućavaju da toplina proizvedena od dimnih plinova se koristi za zagrijavanje zraka za izgaranje. Izgaranje postaje još čišće i rad peći je poboljšan s još manjom potrošnjom peleta.

Peći na pelete sa zatvorenim ložištem su savršena tehnologija za pasivne kuće, jer oni ne mijenjaju ustaljenu ravnotežu između vanjske i unutarnje temperature i klime prostora.

Odabir peći na pelete prema poziciji ugradnje

Peći na pelete se u većini slučaja instaliraju u tradicionalnom položaju, uza zid i u dovoljno velikoj prostoriji. Mi vam nudimo peći na pelete namijenjene za ugradnju na neobična mjesta:

Uske peći na pelete za hodnike

Ove peći su smanjene dubine te su stoga idealne za ugradnju u hodnicima i prolazima.

Kutne peći na pelete

Dizajnirane posebno za ugradnju u kut. Ovakav način ugradnje omogućuje da se vrata ložišta i vatra vide s dvije strane.

Važna napomena za peći na pelete namjenjene za hodnik ili ugradnju u kut  je da dimna cijev se nalazi unutar same peći što omogućava da se peć može instalirati sa svojim leđima naslonjena na zid, nije potrebno ostaviti razmak od zida 15-20 cm za spajanje dimovodne cijevi na dimnjak.