Mitsubishi Electric dizalice topline zrak-voda

Mitsubishi Electric dizalice topline zrak-voda linije Ecodan i Zubadan dokazano ostvaruju povoljnije grijanje. Ugradnja i korištenje Mitsubishi Electric dizalice topline Ecodan i Zubadan serije za grijanje i hlađenje kao i za proizvodnju tople sanitarne vode ima višestruke prednosti kako za korisnika tako i za naš okoliš.

Široki raspon serije Ecodan i Zubadan Mitsubishi Electric dizalica topline sa svojim hidrauličkim mogućnostima posebno su dizajnirane za grijanje, hlađenje i za proizvodnju tople sanitarne vode bez negativnog utjecaja na okoliš što ih svrstava u obnovljive izvore energije.

Zašto odabrati Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric dizalice topline koriste obnovljive izvore energije bez ispuštanja ugljičnog dioksida u atmosferu (aspekt koji ih čini održivim rješenjem visoke kvalitete) što omogućuje da se postigne maksimalna udobnost toplinske energije u kombinaciji s visokom energetskom učinkovitošću. Ekonomski bez presedana: minimalna potrošnja potrebne energije i napredna moderna tehnologija uz minimalan utjecaj na
okoliš.

ME dizalice topline dizajnirane su za optimizaciju potrošnje energije potrebne za grijanje i hlađenje te za poboljšanje energetskog certifikata zgrade (učinkovitost premašuje 60% od tradicionalnih sustava za klimatizaciju). S vrlo tihim i pouzdanim vanjskim jedinicama, pogodnim za grijanje i hlađenje stambenih zgrada ili komercijalnih zgrada kao što su uredi, trgovine, hoteli i restorani.

dizalice_topline

Mitsubishi Electric dizalice topline su podijeljene u četiri različita sustava koji se može prilagoditi bilo kojem okruženju i za sve potrebe:

Hibridni sustavi: kombiniraju prednosti izravne ekspanzije i hidrauličkih rješenja. Sustavi se sastoje od vanjske jedince PUHZ-FRP71VHA na koju je povezan neki od hidrauličkih modula (u dvije varijante Hydrobox i Hydrotank) i unutarnjom jedinicom izravne ekspanzije do 7,1kW snage, odnosno dvije unutarnje jedinice snage 3,5kW.

                                                                  ecodan_hybrid                  Mitsubishi_Electric_PUHZ-FRP71VHA

ecodan-ehsc-ehst-hydro_modul

Split sustavi Ecodan: može se kombinirati sa dvije vrste hidrauličkog modula po izboru, Hydrobox ili Hydrotank sa spremnikom tople sanitarne vode od 200 lit., povezano sa vanjskom jedinicom iz serije Ecodan Power Inverter.

Split sustavi Zubadan: može se kombinirati sa dvije vrste hidrauličkog modula po izboru, Hydrobox ili Hydrotank sa spremnikom tople sanitarne vode od 200 lit., povezano sa vanjskom jedinicom iz serije Zubadan.

Monoblock sustavi: jednostavni su za instalaciju zahvaljujući pripremljenim hidrauličnim priključcima na vanjskom jedinici, pogodni su za proizvodnju tople ili hladne vode uz visoki stupanj učinkovitost bez obzira na vanjsku temperaturu.

Kit sustavi: omogućuju povezivanje vanjskih jedinica dizalica topline iz serija Ecodan ili Zubadan sa odvojenim hidrauličkim komponentama što omogućava uštedu i mogućnost prilagođavanja svakom sustavu potrebnom snagom izmjenjivača za grijanje, hlađenje i za proizvodnju tople sanitarne vode.Otkrijte sve prednosti Mitsubishi Electric dizalica topline te uz našu stručnu pomoć izaberite rješenje koje najbolje odgovara vašim potrebama. Ugradnja dizalice topline je dugotrajno i kvalitetno rješenje koje će vam omogućiti značajnu uštedu na troškovima za grijanje i hlađenje poštujući naš okoliš.

Naš svijet je pun energije. Ta energija se u velikoj mjeri nalazi u zraku. Toplinske crpke zrak/voda su električno upravljani uređaji koji na jednostavan način koristite tu energiju.
Dizalice topline zrak / voda se koriste za grijanje stambenih i poslovnih prostora, kao i za pripremu potrošne tople vode. Korišteni inverterski kompresori omogućuju optimalno korištenje toplinske pumpe u sustavima grijanja sa jednim ili više izvora energije.

Shema dizalica topline

U zrak/voda toplinskim crpkama, visoka učinkovitost kompresora se koristi da izvači toplinu iz okolnog zraka u sustav grijanja. Ovaj princip odgovara obrnutom korištenju hladnjaka ili klimatizacijskog sustava. Ta toplina se radnim medijem (R410a) prenosi izoliranim bakrenim cijevima do unutarnje jedinice gdje u izmjenjivaču ta toplina zagrijava vodu na drugoj strani izmjenjivača. Zagrijana voda se cirkulacijskom crpkom prenosi do elemenata koji isijavaju toplinu te zagrijavaju prostor ili griju toplu potrošnu vodu.
Pojednostavljeno, toplinska pumpa može za svaki kW utrošene električne energije predati 4 kW toplinske energije. Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti spadaju u obnovljive izvore energije te u pravilu osiguravaju COP viši od 4.

Toplinske crpke rade čak i pri temperaturama ispod 0°C, toplinska crpka može izvuči toplinu iz okolnog zraka, a zahvaljujući kompresoru sa inverterom režim rada proteže se do čak -25°C, čime je zajamčeno funkcioniranje sustava bez obzira na poziciju objekta i vanjsku temperaturu.
Kompresor je srce toplinske pumpe, kao što je motor u automobilu. Kompresor ima odlučujuću ulogu u energetskoj učinkovitost cijele toplinske pumpe. Oni su dizajnirani za ugradnju u toplinske crpke sa optimiziranom potrošnjom električne energije.

Dizalice topline koriste Inverter tehnologiju. Inverterska tehnologija se koristi za rad kompresora u izlaznoj snazi koja varira u rasponu između 50 i 100%, a to znači da izlaz snage iz toplinske pumpe kontinuirano odgovara na zahtjev grijanja. To također znatno povećava energetsku učinkovitost i omogućava tihi rad toplinske crpke.

Instalacija toplinskih crpki je jednostavna i komplet se uvijek sastoji od vanjske i unutarnje jedinice koje mogu biti povezane u varijantama. :

ROTEX HPSU monoblockMONOBLOCK

Blok sustav pojednostavljuje instalaciju na rashladnom dijelu. Ovdje se izmjenjivač topline nalazi u vanjskoj jedinici. Voda se zagrijava u vanjskoj jedinici i prenosi se kroz izolirane vodove (polazni i povratni) izvana prema sustavu grijanja.

 

 

 

 

Mitsubishi Electric Ecodan hydroboxSPLIT SUSTAV

Split-princip povećava ukupnu efikasnost sustava. Izmjenjivač topline se nalazi u unutarnjoj jedinici. Vanjska jedinica je povezana izoliranim bakrenim cijevima kroz koje putuje zagrijani medij do izmjenjivača u unutarnjoj jedinici gdje prenosi toplinu na vodu.
Osim grijanja dizalica topline sposobne su i hladiti prostor te predstavlja jedinstven proizvod visoke učinkovitosti koji može grijati i hladiti prostor te zagrijavati toplu potrošnu vodu.

 

 

Toplinske crpke mogu se integrirati u hibridni sustav sa solarnim kolektorima, plinskim bojlerom ili nekim drugim izvorom energije.