Podno grijanje

Podno grijanje sa toplovodnim sustavom, cijevi kojima struji zagrijana voda zagrijavaju podlogu u kojoj su cijevi postavljene i energijom zračenja zagrijavaju zrak iznad podloge.

Podno grijanje je grijanje postignuto zračenjem zagrijane površine poda. Podno grijanje je udobno, ekonomično i vizualno nevidljivo.

SITEH Rijeka

Što je točno energija zračenja?

Jednostavno ćemo vam objasniti. Recimo da držite u ruci šalicu tople kave i osjećate toplinu. Logičan zaključak je da se toplina diže. Logički možda,  ali taj zaključak je pogrešan. Vrući zrak se diže, ali energija zračenja topline može putovati u više smjerova!

To je razlog zašto osjećate toplinu na šalici kave kada stavite ruku na nju. Kod podnog grijanje prijenos energije se vrši zračenjem uzrokovano toplom površinom koja svoju toplinu prenosi na hladnije površine.

Još jedan primjer kako funkcionira energija zračenja, razmislite o tome kako Sunce grije Zemlju. Sunce zrači svoju  energiju prema zemlji. Energija zračenja se apsorbira u zemlji te ju zemlja otpušta kao toplinu.

Zračenje podnog grijanja jednostavno zrači toplinu od zagrijanog poda prema gore za optimalnu udobnost i mnoge druge pogodnosti.

Prednost podnog grijanja je u ravnomjernom zagrijavanju

Podno grijanje SITEH Rijeka

Prodaja i ugradnja opreme i materijala za podno grijanje. Dugogodišnje iskustvo u postavljanju sistema podnog grijanja. Koristimo samo najkvalitetnije cijevi i opremu za podno grijanje.

Kontaktirajte nas i zatražite izvid i izračun materijala za podno grijanje. Projektiramo sustave podnog grijanja, izvodimo pripremu za suvremene regulacije potrebne za pametne i niskoenergetske kuće. Izvodimo sve tipove instalacija podnog grijanja, prilagođavamo se svakom objektu i koristimo materijale prilagođene tehničkim uvjetima postavljanja podnog grijanja.

Podno grijanje je niskotemperaturno grijanje koje nam osigurava visoki komfor ravnomjernog zagrijavanja prostora s mogućnošću zasebnog reguliranja svake prostorije. Niskotemperaturno podno grijanje je najekonomičniji oblik zagrijavanja prostora, osigurava nam znatne uštede u potrošnji energenta.